Uncategorized

Tempehová pomazánka

Někdy se prostě stane, že mě honí mlsná a v ledničce jsou jen zbytky, které je potřeba dojíst, ale vlastně zrovna na ně chuť není. No není problém, něco se nastrouhá, něco se nakrájí, něco rozmixuje a všechno se to smíchá dohromady. A olaláááá je tu výborná pomazánka.

Počet porcí: asi 250 g pomazánky
Čas přípravy: asi 10 minut

Budete potřebovat:
100 g uzeného tempehu
1 menší mrkev (asi 50 g)
1-2 stonky řapíkatého celeru (asi 45 g)
1/2 malé cibule (asi 10-15)
110 g majolky
sůl
pepř mletý
1/4 ČL plnotučné hořčice

Postup:
Očistíte zeleninu.
Tempeh s mrkví nastrouháte na jemném struhadle. Přidáte drobně pokrájenou cibuli a celer. Vše smícháte s majolkou, hořčicí, solí a pepřem. Pomazánku necháte vychladit a můžete podávat.
Je výborná na chlebíčky nebo jen tak na chleba.

Tip: Pro odlehčenější verzi můžete majolku nahradit zakysanou smetanou nebo jogurtem.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *