Uncategorized

Tapioka pudink

Tapioka – škrob z rostliny maniok. Maniok roste hlavně v tropických oblastech.  Údajně ho pěstovali už Mayové.
Kořen, ze kterého se tapioka získává, svým tvarem asi nejvíc připomene bramboru nebo batát. Někdy se mu přezdívá sladké brambory.
Najdete v něm dost sacharidů,železa, fosforu, omega 3 a omega 6 kyseliny a vysoký obsah vápníku.
Navíc i malé množství na dlouho zasytí, cena je více než přívětivá a příprava tak snadná.

Suroviny(4porce):
100 g tapioka perel
360 ml vody
500 ml kokosového mléka
2-3 lžíce rýžového/borůvkového sirupu
ovoce dle libosti

Postup:
Perly zalijete vodou a necháte přes noc stát. Nebo je necháte stát přes den a pudink ukuchtíte večer, jak je ctěná libost. Perly zdvojnásobí svůj objem a částečně zprůhlední.
Ráno (nebo zkrátka až se nacucají vodou) je i s vodou přelijete do rendlíku, přidáte mléko se sirupem a přivedete k varu. Poté na mírném ohni mícháte, dokud pudink krásné nezhoustne. Zabere to přibližně 10 minut. Po vychlazení ještě zhoustne.
Ještě horkým pudinkem přelíváte zvolené ovoce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *