Uncategorized

Polévka Ramen s tempehem

Ať hledám, jak hledám, nic jako přesný recept na typickou japonskou polévku prostě asi není. Jisté ale je, že v téhle dobrotě musíte najít spoustu zeleniny a nudle. Při přípravě se toho tedy nebojte a zkoušejte ji připravit i ze surovin vám vlastním.
Ramen níže je vlastně tak trochu taková moje verze a určitě ještě zkusím nějaké obměny, takhle nám ale chutná.

Suroviny (co potřebujete na 4 porce):
1 balení ramen nudlí
1 litr zeleninového vývaru
3 menší mrkve
1 menší cibuli
1 chili papričku
2 stroužky česneku
asi 2cm zázvoru
olej
1 menší pórek
2 PL sójové omáčky
2 PL miso pasty
sůl a pepř podle chuti
koriandr
tempeh
2 saláty pak choi
houby (1 plechovka žampiony)
1/2 lžičky kmínu
sezam neloupaný


Postup:
Tempeh si nakrájíte na kostičky akorát do pusy a opečete na trošce oleje pěkně dokřupava. Houby pokrájené na plátky lehce posolíte, pokmínujete a taky opečete dokřupava.
Nudle uvaříte podle návodu.
Mrkev, pórek a cibuli si pokrájíte na slabší proužky. Česnek se zázvorem posekáte najemno. Mrkev, cibuli, česnek, chilli, zázvor, asi polovinu pórku lehce opepříte, můžete i jemně posolit a zprudka chvilku opékáte na trošce oleje. Opravdu jen krátce. Přilijete vývar, přivedete k varu a necháte pozvolna probublávat 5-10 minut. Ke konci, když už je polévka sundaná z plotny, přidáte miso a sojovku.
Do mističky nandáte nudle, zbylý pórek, opečený tempeh a houby, koriandr a polovinu salátu.ˇ(Část mrkve si můžete nechat syrovou a přidat ji také rovnou do mističky.) Přelijete polévkou a posypete sezamem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *