Uncategorized

Kávoví medvídci

Na den dětí jsem se s vámi podělila o recept na medvídky pro naše nejmenší. Pak mi ale přišlo celkem líto formu používat jen občas na dětské medvídky a chtěla jsem taky brumlu pro sebe. (Možná by fakt bylo na čase dospět, abych nemusela dětem závidět buchtu 😀 ). A jakožto kafař a milovník infantilních nesmyslů jsem měla jasno. Pekli se kávoví medvídci. Postup je skoro tak jednoduchý, jako ten na dětské medvídky, jen jsem místo přesnídávky použila vyšlehanou instantní kávu a rostlinné mléko.
Medvídci ale nejsou pro každého. Ani u nás si je nezamilovali úplně všichni. Proto raději malé upozornění. Kdo nemá rád kávu nebo suché buchty, nebudou mu nejspíš chutnat ani tihle méďové. V opačném případě do nich určitě jděte. Já si méďu dám ráda třeba ke sváče, když je náročnější den.

Počet porcí: 6 medvídků
Čas přípravy: asi hodina

Budete potřebovat:
180 g hladké pšeničné mouky
150 ml rostlinného mléka
4 PL vrchem instantní kávy
25 g cukru krupice
špetku soli
špetku mletého muškátového oříšku
3 špetky mleté skořice
1,5 ČL kypřícího prášku

Postup:
Do menší (ideálně vyšší a užší) misky nalijete vychlazené mléko, přidáte kávu a cukr. Ručním frapovačem (nebo metličkou – to je podstatně náročnější) z mléka a kávy vyšleháte řidší pěnu (obsah misky celkem zvýší objem). Do pěny přidáte zbylé suroviny a vypracujete husté těsto, kterým naplníte medvídky. (Formičky můžete předem vymazat, ze silikonové jdou ale medvídci pěkně ven.) Medvídky budete péct asi 25 minut při 180 °C.
Hotové pečivo opatrně vyklopíte z formiček a necháte vychladnout.

Tip: Medvídci jsou sušší. Pokud vám to nevyhovuje, můžete je naplnit, nebo vykoupat v (bílé) čokoládě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *