Uncategorized

Guláš z pečených fazolí

Čas přípravy: cca 45 minut
Počet porcí: 2

Budete potřebovat:
3 malé cibule
3-4 stroužky česneku
9 PL slunečnicového/řepkového oleje
1 plechovku pečených fazolí (415 g)
3 ČL rajčatového protlaku
1 ČL sladké papriky
sůl
pepř
1/2 ČL majoránky
300 ml vody
1/2 ČL drceného kmínu

Postup:
Cibuli nakrájenou na drobno opečete na oleji do hněda. Přidáte prolisovaný česnek, papriku, protlak a krátce zasmažíte. Přidáte fazole i s nálevem, sůl, pepř a kmín a ještě chvilku budete opékat. Fazole zalijete vodou, promícháte a necháte na mírném plameni asi 10-15 minut probublávat. Do guláše přidáte majoránku a sundáte z plamene.

Výborně se hodí knedlíku, chlebu, ale taky je skvělý s rýží.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *