Uncategorized

Dýňová buchta bez cukru

Čas od času mě to chytne a říkám si, že teď teda jako budu jíst zdravěji. Že se nebudu cpát chlebem a rohlíkama. Že nebudu nic smaženýho. A že vynechám ze svého jídelníčku cukr. Tohle mi obvykle vydrží tak den-dva, když to jde dobře tak týden. A právě během takových dní vznikají recepty, jako je tenhle. Není to nic extra zdravého a určitě to není žádnej gastro zážitek. Je to taková obyčejná buchta na plech bez cukru, která se hodí pro dny všední i nevšední. Hlavně pro ty dny, kdy chcete omezit cukr a i tak si dát ke kafíčku buchtu.

Počet porcí: asi 16
Čas přípravy: cca 1,5 hodiny

Budete potřebovat: 
950g dýňového (dýňovo-jablečného) pyré
360g hladké špaldové mouky +na vysypání plechu
špetku soli
špetku muškátového oříšku
1,5 ČL skořice 
115 g kokosového oleje + na vymazání plechu
80 g pražených mletých mandlí
1 balíček kypřícího prášku
100 g hořké čokolády (tady nejspíš cukr bude, ale čokoládu na buchtu nutně dávat nemusíte)

Postup:
Menší (ale hluboký) plech vymažete olejem a vysypete moukou.
Všechny sypké suroviny smícháte dohromady. Přidáte 100 g rozehřátého oleje a pyré. Vše důkladně promícháte v hutnější těsto (super pomocník je šlehač), které vlijete na připravený plech.
Buchtu dáte péct do trouby předehřáté na 180°C. Při této teplotě pečete asi hodinu.
Upečenou buchtu necháte vychladnout a zalijete čokoládou rozehřátou se zbytkem oleje. Můžete ještě něčím dozdobit a podávat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *