Uncategorized

Drobenkový koláč s tofutvarohem

Tentokrát se s vámi podělím o jeden z mých oblíbených moučníků. Je to vlastně úplně jednoduchá buchta na plech. Ale zatraceně dobrá!

Počet porcí: koláč je na plech o velikosti asi 26×21 cm, asi 12 porcí
Čas přípravy: asi 75 minut

Budete potřebovat:
Na drobenku:
350 g polohrubé pšeničné mouky
3/4 balíčku kypřícího prášku (9 g)
3 PL holandského kakaa
200 g Alsanu nebo jiného alternativy másla
90 g moučkového cukru

tuk a mouku na vysypání formy

Na tofutvaroh (náplň):
410 -425 g tofu natural
210 ml ovesného mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
2 PL citronové šťávy
6 PL moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
3/4 PL vanilkového pudinku (prášku)

Postup:
Plech vymažete tukem a vysypete moukou.
Připravíte nápň. Tofu zbavíte přebytečné tekutiny, nakrájíte do do užší nádoby a přidáte k němu zbylé suroviny na náplň. Vše rozmixujete dohladka.


V míse smícháte všechny sypké suroviny na drobenku a přidáte tuk pokrájený na menší kostky. Rukama vše promícháte a budete směs mačkat tak dlouho, dokud nebudete mít drobenku konzistence vlhkého písku.


Asi 3/4 drobenky rovnoměrně nasypete na dno plechu. Drobenku zalijete náplní a zasypete zbytkem drobenky.
Koláč budete péct asi hodinu na 180 °C. Hotový koláč krásně drží pohromadě a má ztuhlou náplň.

Tip: Tofu můžete zbavit přebytečné tekutiny tak, že ho zabalíte do papírové utěrky a na několik minut zatížíte. Pokud je potřeba, můžete postup opakovat několikrát.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *