Uncategorized

Čočkovo-řepové pelmeně

Na 4 porce budete potřebovat:
500 g hladké mouky
220 ml studené vody
2 slabší  ČL soli
1 ČL octa

Náplň:
75 g červené čočky
50 g černé čočky
2 menší červené řepy (asi 250 g)
2 střední cibule
2-3 stroužky česneku
4 PL oleje
0,5 PL plnotučné hořčice
Sůl
Pepř

Postup:
Z mouky, vody, soli a octa vypracujete hladké těsto, které zabalíte do sáčku a necháte hodinu odpočívat v ledničce.

Oloupanou řepu zabalíte do alobalu a hodinu budete péct na 200°C . Po upečení řepu rozbalíte a necháte vychladnout.Vychladlou řepu rozmixujete na hrubší pyré.
Červenou i černou čočku uvaříte podle návodu v neosolené vodě a dáte stranou.
Na oleji lehce opečete najemno pokrájenou cibuli, přidáte prolisovaný česnek a necháte provonět. Potom přidáte čočku a krátce opečete. K čočce přidáte řepu, hořčici, sůl a pepř a pár minut opékáte. Hotovou směs necháte vychladnout a poté ji rozmixujete na jemno.


Odpočaté těsto rozválíte na placku tenkou asi 2mm. Vykrájíte kolečka, která naplníte směsí z řepy a zabalíte. Já vždy spodní polovinu okraje navlhčím vodou, kolečko přehnu, spojím a nakonec k sobě ještě přilepím růžky. (Můžete si pomoct i vychytávkou z fotky, bohužel ale nevím název.)

Připravené pelmeně nahážete do vroucí neosolené vody a vaříte cca 10 minut.

Doporučuji podávat s alternativou zakysané smetany, tak jsou totiž nejlepší.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *