Uncategorized

Česnekový dip (do salátů, ke grilování)

Grilovací sezona je v plném proudu a navíc je tu ten super čas, kdy ze zahrádky pomalu můžeme sklízet okurky, rajčata a další bezva zeleninu, která se ke grilování hodí. S ohledem na to, jak moc lenivou mám před grilováním náladu, mám vždy připravenou nějakou dobrotu. Když jsem hodně líná, na grilu se opaluje kupovaný polotovar (mimochodem značka Veto má výborný věci, třeba quinofátek). No a když mám zrovna lepší den, upleskám si něco sama. Někdy to jistí špízy, jindy karboše a nebo třeba klobásky (recepty najdete mezi staršími recepty). A k tomu nesmí chybět buď čerstvý chleba (i na bezva chleba ke grilovačce najde mezi staršími recepty) nebo zelenina s nějakou omáčkou/ dressingem/ dipem. Dip se pokaždé trošku liší podle nálady a chutí, ale tohle je takovej rychlej základ, kterej mám moc ráda. Je v něm síla, česneková síla!

Počet porcí: cca 250 g
Čas přípravy: 5 minut

Budete potřebovat:
200 g majolky (recept na domácí majolku už je také na blogu)
30 g rajčatového protlaku
10 g plnotučné hořčice
2-3 stroužky česneku

Postup:
Do majolky přidáte protlak, hořčici a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháte a můžete podávat (ideálně vychlazené).

Tip: Dip je velice zajímavý s přidáním trošku rybízové marmelády/ brusinek/ nebo třeba i povidel.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *